Bela Palanka. Forumi za Belopalančane i one koji se tako osećaju.
Bela Palanka. Forumi za Belopalancane i one koji se tako osecaju.
Da bi pisali na ovom forumu ne morate biti registrovani, dovoljna je vasa dobra volja i zelja da vas grad bude lepsi i bolji.
Poseti naš profil na:
Image hosted by servimg.com
Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga

Broj Poseta
Free counters!
Prijatelji naseg foruma
Zadnje teme
» Radio klub "Jovan Mitic Djordje"
Sre 4 Dec 2013 - 10:31 od Southwind

» Živa Vatra - Ponovo na putu
Sub 7 Sep 2013 - 19:10 od mimoza

» stare fotografije
Ned 3 Feb 2013 - 18:46 od nik sloter

» Da li neko poznaje ovu osobu...
Pon 7 Jan 2013 - 2:12 od Southwind

» Корени Ремесијане
Čet 20 Dec 2012 - 16:45 od Никета Ремесијански

» ORK BELA PALANKA
Čet 18 Okt 2012 - 16:55 od ds1989

» ORK BELA PALANKA
Sre 17 Okt 2012 - 1:25 od ds1989

» stare i znamenite zgrade
Ned 14 Okt 2012 - 17:02 od nik sloter

» Palancani na Youtube
Uto 18 Sep 2012 - 21:48 od nik sloter

stare fotografije

Čet 24 Sep 2009 - 16:40 od nik sloter

pa i nema velike razlike...

Bela Palanka glavna ulica 1909.

Komentari: 129

Animacije i gifovi

Pet 18 Feb 2011 - 12:31 od ZokiKomentari: 1

Sportske vesti
Loto pomoćnik 7 od 39
Vaš rezultat

Telenor uveo filtre za blokiranje pristupa ilegalnim lokacijama s elementima seksualnog zlostavljanj

Ići dole

Telenor uveo filtre za blokiranje pristupa ilegalnim lokacijama s elementima seksualnog zlostavljanj

Počalji od Southwind taj Sub 18 Jun 2011 - 16:35

TELENOR JE PRVI OPERATOR U SRBIJI koji je uveo filtre za blokiranje pristupa ilegalnim lokacijama sa elementima seksualnog zlostavljanja dece, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova, i Ćel Morten Jonsen, generalni direktor Telenora, potpisali su sporazum o dugoročnoj saradnji.

Telenorov korisnik koji sa mobilnog telefona ili računara pokuša da pristupi lokaciji sa nedozvoljenim sadržajem automatski će biti prebačen na „Stop stranicu“ sa informacijom o tome da pokušava da pristupi zabranjenoj lokaciji.

“Telekomunikacije su sektor koji može da doprinese smanjenju seksualnog zlostavljanja dece na internetu, koje predstavlja ozbiljan problem u svetu. Korisnicima omogućavamo jednostavan i brz pristup internetu sa mobilnog telefona i računara, u svako doba i gde god da se nalaze. Time postajemo suodgovorni za neka važna pitanja njihove bezbednosti u tom prostoru. Verujemo da je važno da budemo aktivno uključeni u zaštitu korisnika na internetu i kao pojedinačni operatori i kao industrija. Telenor u Srbiji danas čini taj korak”, rekao je Jonsen.

“MUP je pre tri godine oformio Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, koje je uprkos skromnoj opremi ostvarilo zavidne rezultate. Stoga je posebno značajno podržati njihov rad sporazumom sa Telenorom koji će ovom odeljenju omogućiti opremu. Borba protiv iskorišćavanja dece je po značaju na drugom mestu, posle terorizma. U današnje vreme ovaj vid druženja na mrežama deci daje nezavisnost, bezazlena komunikacija može da bude opasna, a to nas je dodatno podstaklo da inicijativu Telenora prepoznamo i da ostvarimo saradnju čime će se onemogućiti pristup zabranjenim sajtovima”, naglasio je Dačić.

Na crnoj listi Interpola i MUP-a nalaze se lokacije sa sadržajima koji se mogu svrstati pod seksualno iskorišćavanje, zlostavljanje ili zloupotrebu dece. Saradnja Telenora i MUP-a podrazumeva i da Odeljenje za visokotehnološki kriminal dostavlja Telenoru ažurirane liste sa adresama lokacija za koje su MUP i Interpol utvrdili da sadrže ilegalni materijal.

Telenor je u Norveškoj 2005. godine bio prvi mobilni operator u svetu koji je uveo ove filtre, što je za posledicu imalo osnivanje Međunarodnog saveza mobilnih operatora protiv sadržaja seksualnog zlostavljanja dece (The Mobile Alliance against Child Sexual Abuse Content), 2008. godine, pri globalnom udruženju mobilnih operatora (GSMA). Telenor grupa je juče uvela filtre u još pet svojih kompanija, u Švedskoj, Danskoj, Crnoj Gori, Bangladešu i Srbiji, i to sa namerom da postanu standard i u svim ostalim kompanijama Grupe.

Telenor je opremio Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala računarskom opremom, softverom i internetom.

Za prijave ilegalnog sadržaja i dodatne informacije otvoren je telefonski broj 011/311-72-08, u Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a, ili na elektronsku adresu: childprotection@mup.gov.rs.
(A.S.)


avatar
Southwind
Veteran na forumu
Veteran na forumu

Broj poruka : 804
Reputacija - Pohvale : 8
Datum upisa : 09.08.2009
Lokacija : Bela Palanka

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu