Bela Palanka. Forumi za Belopalančane i one koji se tako osećaju.
Bela Palanka. Forumi za Belopalancane i one koji se tako osecaju.
Da bi pisali na ovom forumu ne morate biti registrovani, dovoljna je vasa dobra volja i zelja da vas grad bude lepsi i bolji.
Poseti naš profil na:
Image hosted by servimg.com
Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga

Broj Poseta
Free counters!
Prijatelji naseg foruma
Zadnje teme
» Radio klub "Jovan Mitic Djordje"
Sre 4 Dec 2013 - 10:31 od Southwind

» Živa Vatra - Ponovo na putu
Sub 7 Sep 2013 - 19:10 od mimoza

» stare fotografije
Ned 3 Feb 2013 - 18:46 od nik sloter

» Da li neko poznaje ovu osobu...
Pon 7 Jan 2013 - 2:12 od Southwind

» Корени Ремесијане
Čet 20 Dec 2012 - 16:45 od Никета Ремесијански

» ORK BELA PALANKA
Čet 18 Okt 2012 - 16:55 od ds1989

» ORK BELA PALANKA
Sre 17 Okt 2012 - 1:25 od ds1989

» stare i znamenite zgrade
Ned 14 Okt 2012 - 17:02 od nik sloter

» Palancani na Youtube
Uto 18 Sep 2012 - 21:48 od nik sloter

stare fotografije

Čet 24 Sep 2009 - 16:40 od nik sloter

pa i nema velike razlike...

Bela Palanka glavna ulica 1909.

Komentari: 129

Animacije i gifovi

Pet 18 Feb 2011 - 12:31 od ZokiKomentari: 1

Sportske vesti
Loto pomoćnik 7 od 39
Vaš rezultat

SAP-ov Business ByDesign dobio razvojni alat

Ići dole

SAP-ov Business ByDesign dobio razvojni alat

Počalji od Southwind taj Čet 10 Feb 2011 - 11:41

VELIKI NEMAČKI PROIZVOĐAČ SOFTVERA za poslovnu primenu, SAP, objavio je verziju 2.6 svoje svite softvera kao usluge Business ByDesign, sa izuzetno znatiželjno iščekivanim kompletom razvojnih alata (software development kit, SDK) koje će njegovi partneri koristiti da razvijaju proširenja i dodatne module prema svojim potrebama.

I SAP i upućeni stručnjaci smatraju da će ovaj razvojni komplet biti od presudne važnosti za uspeh ovog softvera. Predstavnici kompanije su uvereni da će, ukoliko njihovim partnerima bude omogućio profitabilan rast, to značiti da „imaju u rukama nešto što je potencijalno zaista fantastično“. S druge strane, analitičari se slažu s ocenom da je sada za svaku kompaniju najvažnije da ima jak razvojni ekosistem, ali skreću pažnju da razvojne alatke moraju biti zaista dobre kako bi se „primile“ kod ljudi koji će ih koristiti.

U tom smislu SAP je već primio prve dobre vesti. Naime, prve indikacije pristigle od nekoliko partnera ukazuju da se novi razvojni komplet lakše koristi od NetWeavera (SAP-ovog glavnog tehnološkog oslonca), ali svejedno zahteva dodatnu obuku i „sapovsko“ znanje. Za one koji su se školovali u SAP-u to je izgleda znatno produktivnije okruženje od NetWeavera.

SAP je svoj paket ByDesign prvi put glasno najavio 2007, ali je potom utihnuo priču o njegovom pojavljivanju kako bi u međuvremenu dodatno osigurao da će biti profitabilan u velikim razmerama primene.

ByDesign danas koristi oko 250 klijenata, a kompanija očekuje da će ih do kraja godine biti hiljadu, što je daleko skromnije od prvobitnog ambicioznog plana da do 2010. dostigne 10.000 klijenata i prihiod od milijardu dolara.

Analitičari smatraju da SAP neće moći da pobudi potražnju dovoljnu da ispuni zacrtani cilj bez jakog partnerskog programa, koji će mu otkriti šta klijenti žele od ovog proizvoda. Poznato je, naime, da je većina najznačajnih dodatnih modula dobijena upravo zahvaljujući reakcijama klijenata i njihovim traženjima.

SAP za sada ima oko 50 prodavaca i 40 razvojnih partnera za ByDesign. Kompanija postupa oprezno i polako kako bi stvorila pravu mešavinu uključenih kompanija i osigurala da će svi razvijeni dodaci biti podrživi. U tom smislu SAP očekuje ispunjenje nekoliko razvojnih scenarija za ByDesign, od složenijih „mikrovertikalnih“ aplikacija do alternativnih korisničkih interfejsa. Da li će se za dodatne funkcionalnosti dobijene dodatnim modulima brinuti SAP ili njegovi partneri zavisiće od konkretne situacije.

ByDesign će pored toga služiti kao platforma za tzv. aplikacije na zahtev namenjene velikim kompanijama, mada će se napori u tom smeru pojačati tek krajem godine.

Zanimljivo je da verzija 2.6 ima i podršku za Ajped (iPad) i Blekberi (BlackBerry), kao i da cilja na podružnice velikih kompanija, što predstavlja veliku promenu u odnosu na prvobitnu nameru SAP-a da ByDesign koriste mala i srednja preduzeća.

Korisnici ByDesigna dobiće i neke analitičke mogućnosti zahvaljujući ugrađenoj tehnologiji za neposredan rad u memoriji.

Što se tiče cena ByDesign počinje od 149 dolara mesečno po korisniku, dok je u pogledu partnerski razvijenog softvera napravljen model raspodele prihoda, ali se detalji još ne iznose u javnost. (M.V.)


avatar
Southwind
Veteran na forumu
Veteran na forumu

Broj poruka : 804
Reputacija - Pohvale : 8
Datum upisa : 09.08.2009
Lokacija : Bela Palanka

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu